:::: MENU ::::

Vivacom – Най-некачественият интернет и телефонна услуга срещани до сега

Няма смисъл да Ви казвам, че това ще е едно дълго оплакване. Когато реших да използвам услугите им, имах едно единствено желание – да използвам услугите на един оператор за възможно най-много неща тоест кабелен и мобилен интернет, домашен телефон и GSM . .а защо не и телевизия. За съжаление идеята ми напълно пропадна пък и на тях толкова им пука и за клиентите си!

Най-голямата ми грешка до сега при избор на услуга беше изборът ми на ADSL на 2010-04-21. Още от самото начало ADSL-а им беше калпав .. некачествен, несигурен .. и никога не съм достигал максималната скорост. Под несигурен имам впредвид рестарти на модема когато му хрумне .. в началото по един път на ден .. , а последните месеци по 10-20-30-40 пъти на ден. И почнаха да се редят месеците …

В началото още нямах тренинг и след няколко дена постоянни забивания им написах едно оплакване през онлайн формата за контакти/оплаквания и т.н. (през уикенда). Понеделник ми се обадиха и казаха, че ще пратят човек – не пратиха ми се обадиха, че проблемът бил при тях и сега трябвало да е ок, ако следващите 2-3 дена има проблеми пак да се свържем с тях. Минаха 2-3 дена горе-долу добре. Но след това пак почнаха … и почнаха … Една хубава вечер домашния телефон спря да работи, а интернета падна на 4 мегабита и модема им почна да се рестартира по 10-тина пъти на ден минимум. Пратих им ново оплакване. След около седмица ми звънят, но аз съм на училище и им затварям. пак ми звънят и пак бях в час и им затварям. Нека да видим звъннаха ми два пъти, а на следващия ден получавам e-mail, че не могат да се свържат с мен. Да им пиша пак !?!?! ВИЕ НОРМАЛНИ ЛИ СТЕ., Да предположим, че не ходя на училище, а работя. Политиката на Виваком явно е че за да получиш помощ от тях трябва да си БЕЗРАБОТЕН и само да седиш и да чакаш да получиш внимание от тях и ЕВЕНТУАЛНО помощ за услуга която плащаш а не получаваш !?! Ай Би Ес България (официален сервиз на lenovo thinkpad за България ) имат превъзходен Client Support – обаждат ми се по няколко пъти .. 3-4… винаги мога да им отговоря на имейлите .. .а не да пращам нови и нови запитвания тоест имат Тикет система по e-mail. А виваком един от трите телекома които имат впъти повече приходи и клиенти и им се плаща месечно за УСЛУГА нямат нещо толкова елементарно .. Ти представяш ли си … ??!?!

След като не получих никаква помощ .. им пратих и едно последно оплакване, което беше по-подробно:

Здравейте,
както в предишните си оплаквания и това е свързано с напълно неприемливото качеството на интернет услугата, а в последния месец и половина и с пълната липса на домашната телефонна такава.
Първо: след предишното ми оплакване се обадихте само два пъти докато нямах никаква възможност да се свържа с вас. Би било добре ако поставите поле за “удобни часове за обратна връзка” или поне някаква “забележка”, която да приканва да се споменат такива! Това да се обаждате два пъти през работно време е неприемливо. За отправна точка бих споменал факта че Ай Би Ес България (официален сервиз за Lenovo ThinkPad) правят по 3-4 опита за връзка и винаги можеш да reply-неш на техен имейл, а не постоянно да пишеш нови и нови оплаквания докато ти звъннат в подходящо време.
Второ: От месец и половина нямаме нито изходящи нито входящи разговори по телефонната услуга. Телефонът звъни, но когато се отговори връзката се разпада. Изходящи – въобще не набира
Трето: интернет услугата е с напълно неприемливо качество. От два месеца повече от 500кб/с (4 мегабита) скоростт не може да се постигне – договорът е за 10 mbits. А от началото на договора при никакви обстоятелства не съм постигал скорости по-високи от 8.5 mbits.Също така модемът постоянно се рестартирва. В последно време сигурно по 20-30-40 пъти на ден ми се налага да рестартирвам модема от хардуерния бутон. С оглед на застоелия ми живот е добро раздвижване да тичам през 10-15 минути по стълбите, но колкото и да съм търпелив вече почва да ми писва особено след нова година когато в разгара на купона съм преминал към 3г интернет след поредното забиване на рутера и съм навъртял около 1250 мегабайта интернет докато в пакета имам включени 750 мегабайта което означава сметка около 60 лв (+договора). Убеден съм че ще съм принуден да ги платя, но това е капката която преля чашата и ако до края на договорите за адсл услуга и телефонна линия не получа услугите за които “плащам” ще съм принуден да ги прекратя и да премина към Нетуоркс България, и дори да си пусна телевизия от тях тъй като губя страшно много пари от времето което губя да си троша нервите да рестартирвам китайскоя Ви адсл модем.
Пишейки това ми се наложи 2-3 пъти да се разкарвам по стълбите, което ме навява на мисълта че нямате никаква система за мониторинг на аномалии и стабилност на мрежата Ви тъй като 30-40 рестарта на ден са си аномалия …
Поздрави …

Случайно да не сте си помислили, че получих някакъв отговор или опит за свързване от тяхна страна ?? Сигурно като са видяли колко е дълго и въобще не са го чели. Интересното е друго .. да оставим факта, че се съм вътре с 60 лв и т.н. Може би седмица и малко след като им изпратих това и не получих отговор им изпратих още едно писание.  Този път обаче ги питах когат изтичат договорите и има ли някакви уловки при прекратяването им. Познайте .. до 2 дена получих отговор, в който надълго и нашироко ми обесняват кой договор кога изтича и че трябва да им напиша 1 месечно предизвестие и че без телефонна услуга не мога да ползвам ADSL-а им … сега … ПРЕДСТАВЯТЕ ли си .. Нека да обесня .. за тях им е по-лесно да ВИ обеснят как да си прекратите договора и да им се махнете от главата отколкото да Ви оправят проблема и да Ви запазят като клиенти, а впоследствие да използвате и някоя друга тяхна услуга .. .примерно телевизия и т.н. Политиката им явно е ясна .. пускат някакви промоции хората минават при тях . .ако имат някакви технически проблеми .. не ги оправят а просто инструктират хората как да си прекратят договорите и да не ги занимават .. !?! ..

За момента ще им остана клиент  на мобилни услуги и мобилен интернет, но домашния телефон, който е ползван повече от 20-25 години (не съм сигурен .. сигурно е създаден още като са пуснали телефоните в русе и са изградили мрежата на БТК) и АДСЛ към него ще бъдат прекратени ! Домашен телефон и без това от доста време почти не използваме така че ще го преживеем, а интернет – имам кабел от Нетуоркс .. само трябва да си платя таксата :), а скоро (1-2 години може би) ще пуснат и GSM услуги върху мрежата на някой от другите три мобилни оператора тъй  като има обединение от най-големите интернет доставчици в северна българия които искат да пуснат и мобилни услуги таа когато това стане Виваком ще загуби и двете gsm карти (за разговори и data card) …

Накратко:

 • Client Support системата на Vivacom е под всякаква критика
 • Нямат адекватна мониторинг система, която да отчита аномалиите – 10-20-30-40 рестарта на ден на модема си е аномалия , не мислите ли ?
 • Плащаш за 10 мегабита интернет, а получаваш в началото 8,5 мегабита. А последните 6 месеца от договора 4 мегабита.
 • Стационарен телефон, който е плащан около 20 години (всеки месец) спира да работи .. плащаш месечна такса за услуга, която не получаваш, а на тях не им пука !?!
 • Понякога дори не отговарят на вашите оплаквания – това си е убидно!
 • Предпочитат да те инструктират как да си прекратиш договора отколкото да отстранят проблемите, които имаш при ползване на услугите им ?!?!??!
 • Политиката им е ясна .. ние предлагаме , а пък ти като не си доволен . .след 12/24 месеца може да се махаш ?!?!??!
 • Заслужава ли си ? .. не мисля

Ами .. това е .. БЪЛГАРСКА РАБОТА … И да не забравя да спомена: Евтиното винаги излиза по-скъпо. Може М-тел да предлага услугите си за 5 лв повече, но поне получаваш отношението което заслужаваш, а не … среден пръст.


9 Comments

 • Георги Фурнаджиев |

  А, съпорта на БТК съм го признал, че е умопомрачително тъп. Ама тъп, по-тъп и от речен камък. Особено ония съпорт дето е на email-а, но и ония от телефона са мъка на квадрат. Само магазинерите им са по-тъпи.

  За повреди – досега два пъти съм имал телефона повреда. Решението е – отиваш при съседите и звъниш на 123 за домашни абонати. И двата пъти си пратиха хората в уреченото време. От техниците оплаквания нямам, дори напротив – печени, отзивчиви и експедитивни бяха и двата пъти.

 • Анонимен |

  Знаеш ли човече,никога не съм имал нещастието да вкуся интернет от Ментел,ГроБул или Lolcom,от както се сдобих с комп се абонирах за LAN доставчика в града ми(който са в комбина с Мегалан а на скоро Булсата ги купи),доволен съм и дано не се налага да купувам нет от Тристранния пакт,за мен,мобилен или немобилен,нета им е жалка работа.

 • Anton |

  С Виваком имам следния проблем:
  През юли 2010 подадох молба за преместване на телефонния си номер на нов адрес – поради смяна на квартирата. Оказа се, че в момента Виваком нямат техническа възможност за изпълнение на заявката (всъщност, по техни обяснения, трябвало да се съберем повече хора от новия блок и да подадем колективно искане за прокарване на телефонно захранване?!). Молбата ни беше оставена “на изчакване”. Платих всички си задължения до момента, “сдадох” квартирата на хазаите и се преместихме в новото си жилище.
  Един ден през април 2011, съседи от стария адрес ни се обадиха, че имаме насъбрана поща. Оказа се, че имаме съобщение от Виваком, покрай което разбрахме, че до февруари тази година сме “натрупали” 77 лв. задължения. Писах жалба, в която се опитах възможно най-логично да обясня на вивакомци, че след като съм подал заявление за преместване, а те нямат техническа възможност за това, то не би следвало да ми трупат задължения за телефон, който аз просто нямам физическата възможност да ползвам – по тяхна вина.
  Получих безумен отговор, в който Виваком (Мария Димитрова, Супервайзор Обслужване на клиенти) повтаря историята със заявлението, казва ми, че ще се свърже с мен, ако се появи техническа помощ, като ми напомня, че трябва да си платя задълженията. Върхът на идиотизма беше, че ми казват, че мога да продължа да използвам услугите им на “настоящия адрес”. Какъв настоящ адрес, като аз съм се преместил преди 10 месеца?! И съм подал заявление, заради преместване от този „настоящ адрес”. Нито дума по същността на жалбата, която беше точно срещу задълженията.
  Сега отчитам, че е трябвало да закрия номера веднага след като ми казаха за тази техническа невъзможност, но тяхното “на изчакване” ме подведе, а и исках да запазя номера, който бях използвал вече 7 години. Страхувам се, че ако подам молба за закриване на услугите, то това ще означава, че съм приел ситуацията според тълкуването на Виваком.
  В момента търся някакъв стандартен договор на Виваком (общи условия) за да намеря основание за нова жалба. Бихте ли ми помогнали?
  При всички случаи, ще продължа да се боря срещу идиотизма. Знам, че във Виваком са чиновници, на които не им дреме за моя проблем и нерви. Но едва ли така стои въпроса за собствениците. Ще пиша до КЗП. Ще публикувам във всички възможни блогове и форуми този случай. Ще правя кампании, гласувания. Ще тръбя навсякъде за идиотизмите на Виваком. Ако сме много, то Виваком ще “умре” преди нас. А чиновниците ще бъдат уволнени. Моите 77 лв. ще са нищо в сравнение с техните заплати. Моята загубена енергия ще е частица от онова, което ги чака на борсата.

 • почивки Мексико |

  И според мен е доста голяма грешка избора на услуга беше изборът ми на ADSL на 2010-04-21. Не знамаккво си въобразяват, само да предлагат и на края нищо на лице. Да неговорим, че непрекъснато се обаждат по телефона с разни зарибяващи оферти и като ги питам къде мога лично да отида да се интересеувам , за да ми обяснят на място, какво получавам в отговор…..няма къде това е строго секретна информация…….!!???! Преди няколко дни точно това ми се случи и съм решила да отида в някои от техните центрове и д аги питам дали те наистина ми се обаждат или някои си правят шега/в което няма да се о/чудя/.Имат доста голям проблем с този интернет така е, много бързо им падат мегабайтовете и ти нищо н еможеш да свършиш, д анеговорим че и без телефо оставаш с дни, много неприятно . Имат много проблеми които е добре по бързо да разрешат.

 • Лош Клиент |

  21.09.2012

  Жалба

  От лейди Лош клиент използвам услугата пакет 3 в едно VIVACOM Net 15

  На 5.09.2012 бяхме с съпруга ми в магазина на Виваком Варна район Червен Площад и разговаряхме с Ваш служител за предоставяните от Вас услуги.
  Интересуваше ни услугата интернет, беше ни предложена улсугата 3 в едно VIVACOM Net 15.
  Ние приехме с неухота, като разбрахме и ни беше обяснено, че услугата ще може да се актевира до след мин 5 работни дни (настъпваха няколко празнични дни).
  На 12ти Септември 2012 Ваш служител по предварителна заявка по телефона няколко дни преди това дойде да инсталира телефонен кабел+нет.
  Настрои рутера и нета беше факт.
  Естествено радост след толкова забавяне и до 20:21 часа на 12ти Септември 2012 Радоста секна.

  Нета секна димек спря-отиди си.

  Изчакахме до следващият ден за да дадем възможност на Нета да намери адреса към нас (надявахме се да използва GPS), но уви недочакахме и след ранният след обяд на 13ти Септември 2012 се обадихме на телефона за оплаквания, чакахме около 20 мин (телефонният разговор е за наша сметка звъня от персоналният си номер а той е на Globul),
  Звъннах на телефона за заявки за нови абонати и се оказа, че не чаках и 10 секунди и ми поеха разговора. Да от там като разбраха за жалването ми ме прехвърлиха към Ваш служител и той ми предложи час на следващият ден като заяви, че ще дойдат техници да пробвали скороста на нета-окей уговорката беше за 14.09.2012 от 10 часа.
  Дойдоха в 9:30 и си отидоха като казаха че кабелите не са били добре, стари и че……не ги разбрахме точно какъв е проблема, нито имаме писмо с уведомление какво става и какво трябва да се случи, нито по телефон прозвън-ние чакаме така в недоумение до днес 21.09.2012,и с надеждата, че някой ще се заинтересува от нас Вашите клиенти тъй както предполагам ще се заинтересувате от дължимите ни суми по 16 лв на месец (около) които ще Ви дължим, да дължим (не сме получили уведомление до сега, че няма да дължим) тази сума по договор и тогава ела да видите какво звънене ще падне и писма ще сме щастливи да получаваме и много такива доказателства за интереса Ви към нас-Вашите клиенти който са много щастливи от вниманието което получаваме от Вас големите.

  Звъня днес 21.09.2012 два пъти на телефон +359 (0) 700 17 000 който единствено аз намерих в Нетпространството възможен достъп до оператор на който да се оплача и с който на 12ти Септември аз се свързах с Ваш оператор.
  Два прозвъна не успешни за по 20 мин чакане в очакване на някой Ваш служите в тъй реномираната Ви компания да се подсети (ама тъй да му дойде светлина и да го огрее) че аджеба някой тъй недоволен клиент (като мен) може или все пак е благоволил да го притесни тъй рано таз сутри в 8:41 и чакане до 9:54 мин аз затворих и набрах пак същият телефон и отговор НИКАКЪВ.
  Съмнения пораждат в съзнанието ми сега, че е възможно Вие компанията която предоставяте този вид услуги като телефонни, нет, телевизия и богу ми не знам още колко по брой и вид услуги може и да печелите от минутите които ние клиентите Ви изхабяваме да си правим удоволствие да Ви претесним именно на номерата които Вие сте показали в сайтовете си.
  Ако не е така ме извинете, но да Ви кажа не може да ме убедите в противното на моето съмнение.
  Та и в същото време нашата услуга очаквана от Вас и която сме заявили е пакет в три в едно (наречена така от мен), а именно VIVACOM Net 15 предполага че някой трябваше да дойде да провери аджеба дали в този пакет не влиза и кабелна (сателитна) телевизия.
  Да ще кажете-абе Вие много искате ….хахаха..просто сте смешни, знаете ли колко сте смешни.
  Менаджерският Ви състав просто за нищо не става, ние имаме бизнес на 3 континента, не познаваме лично клиентите си, нито подизпълнителите си и сме вложили много в менаджерският си състав за да задоволим нашите клиенти с пълно удовлетворение от нашите услуги.

  Монопола е страшна работа .

  Ваш клиент в ОЧАКВАНЕ на щастлив край от това че си е позволил да си помисли за Вашите услуги именно като професионални!
  Очаквам отговор от Вас до определеният от Вас срок, ако не получим отговор от Вас и адекватно решение на проблема за възтановяване на заявената от мен услуга, считайте че договора желая да го прекратя и не Ви дължа никакво обещетение за това което не съм получила от Вашата услуга!

  Лейди Лош клиент
  21.09.2012
  Гр. Варна

 • рокля |

  Ех и аз имам няколкооплаквания от тях,което е малко и смешно е=хем да ти предлагат услуги, от които да си доволен и да оставаш техен клиент, те все едно умишлено искат да те изгноят, след като примамливо са те прикъткали. За жалост нямат адекватна мониторинг система, която да отчита аномалиите – 10-20-30-40 рестарта на ден на модема си е аномалия, съгласна съм.Както и за това, че плащаш за 10 мегабита интернет, а получаваш в началото 8,5 мегабита. А последните 6 месеца от договора 4 мегабита.Стационарен телефон, който е плащан около 20 години спира да работи, плащаш месечна такса за услуга, която не получаваш, а на тях не ги интересува.Не знам какав е тази фирмена…политика явно.

 • Emil Alekseev Nikolov |

  Уважаеми потребители на Виваком.
  Нека да споделя с Вас моят опит.
  На 06.01.2015, бях в офиса на Виваком във Варна на улица Княз Борис,13.
  За Януари Виваком пуснаха Huawei Ascend G7 на промоция.Аз имах 2 карти от Виваком като едната ми изтича март 2015.
  Аз съм клиент от 6 години, лоялен с VIP карта. От роуминг съм правил много големи сметки от порядъка на 800 лева минимум.
  Реших да закупя това устройство от тях с 2 годишен договор, 380 лева в брой и договорна карта с 16 лева месечна такса.
  Съответно реших в началото да го изплатя на лизинг и набързо подписах договор с тях за нова карта, вземайки новият телефон. Пет минути след като излязох реших да се върна обратно и да го платя в брой, тъй като сметнах, че мога да си позволя това. Влизайки обратно в офиса и информирайки ги за моето решение, управителят на офиса във Варна ме уведоми, че нищо не можело да се направи в момента и трябвало 2 часа да изтекът за да влезе договора в сила. Той ме увери да се върна в офиса им към 17:00 часа същият ден за да доизплатя устройството като ме увери, че няма да има проблеми и ще платя същата сума. По закон се заплаща първата лизингова такса за да го вземете и аз бях платил по-рано 20 лева. И така след като се върнах в офиса им , по заповед на управитела , тяхна колежка ми принтира стойността на телефона от 380 лева с увеличение от 75 лева за ДДС до 454 лева. Тя беше учудена от това увеличение и управителя ме увери, че това ще се коригира в последващата фактура. След това на няколко пъти ходих до същият офис за доизясняване на случая.
  На 24.01.2015 отидох до техният офис да разбера какво става и да проверим внимателно фактурата.
  Тук веднага искам да Ви разкажа колко бях потресен от тях. Освен разговорите, беше ми наложена такса от 37 лева лихви по телефона, и още 20 лева неустойка, защото съм прекъснал лизинговия договор.
  Веднага изпратих възражение, първо как е възможно при промоционални условия телефона в кеш е 380 лева с ДДС, а при лизинг ДДС-то се вкарва в цената. Имайте в предвид факта, че аз изплатих телефона още същият ден, с цел да избегна лизинга и да го платя както е по план 380 лева. Трябваше да ми наложат само лихвите , но не и ДДС-то. Много странно. После 20 лева , които бях платил не бяха въобще фиксирани в фактурата и за капак на всичко имам и неустойка от 20 лева.
  Естествено като лоялен клиент веднага подадох възражение за възвръщане на платеното от мен ДДС, премахване на лихвата и неустойката.
  Останах излъган от Офиса на Виваком във Варна, и освен това , заради 5 минути , един глупав подпис, което на практика може да се променя от централата, в желанието си да коригирам нещата и вярвайки , че Виваком са също лоялни към клиентите си, аз платих още 120 лева над цената на телефона. Защо след като толкова бързо съм реагирал ми беше наложено ДДС, лихви инеустойка? Имайки в предвид факта, че в брой с промоция телефона е с ДДС, вземайки го на лизинг, аз трябваше да платя и ДДС. После, Лихви, че и неустойка.
  Неуважението , неприятното ми чувство и състояние към Виваком са гротескно грозни. Трябва да има някакъв период за отказ от услугите им, ако човек се е объркал или е решил да промени нещо, реагирайки веднага, а не след месец. Договорите трябва да могат да се променят поне още преди да са влезли в сила.
  Ние сме лоялни към Вас, но и Вие бъдете лоялни и отстъпчиви към Нас.
  За мен вече Виваком ще си останат едни мръсни и гадни бо––––ци , нагли до безочие и без всякакво благоприличие към клиентите си. Въобще големи и—–ти от най-долна и миз—–на класа.
  Подкрепям и препоръчвам на всички , които желаят да се свързват с Виваком, да не го правят. Само така ще се научат тия да не се подиграват с хората.
  Решил съм да платя всичко и да се махна от тия за мен мръсници.
  Поздрави от един много разочарован клиент.

 • Николай Миронов |

  Операторите печелят бързи пари, като се откажете от тях, тъй като сте подписали договор с тях за определен срок. Най-лошото в случая е, че в България водещите оператори са гола вода технически. Казвам го, защото съм работил дълги години в тази сфера. Може да атакувате единствено с идеята за неспазване на технологичните параметри зададени в договора. Там е слабото им място, защото при всичките оператори доставчици е записано, че в случай на авария или друг проблем, те трябва да го отстранят за определено време. Да, ама не… Отстраняват проблем, който след ден-два пак се появява. И… операторите печелят от вашите проблеми, защото това е начин да ви набутат без да се усетите. Аз например, имам мобилен интернет към Виваком с 10 гигабайта на максимална скорост, и тъй като постоянно съм в движение бързо го изчерпвам за седмица две.
  Обаче… скоростта след изчерпването на гигабайтите не пада в описаната в договора граница от 128 кбс, а до нищожните 15 кбс, при това не в секунда, а в минута. Тоест скапания Виваком, забавя връзката на абоната нарочно, за да може да поиска допълнително заплащане на допълнителен пакет. Това е политиката на Виваком, за дугите оператори не знам. Решил съм да прекратя плащането на сметките си възлизащи на 30 лв месечно, точно поради факта, че ме лъжат в очите. Аз губя доставчика си, а доставчика губи близо 700 лв. от месечната такса. Не ми пука, че ще пратят някакви си дрешковци за да дирят пари. Плащам си изговореното за месеца и адиос мошеници, каквито сте вие – такъв ще бъда и аз, докато законите не станат еднакви за всички, и ни защитават достойно.

So, what do you think ?