:::: MENU ::::

Vivacom, Omnitel – никога повече ! LG GT540 Emergency Mode

LG GT540 - emergency mode

LG GT540

Всичко започна с покупката на LG GT540 от Vivacom + абонаментен план Net&Call Top за 24 месеца. Взех телефона на 12-ти Септември 2010 (Неделя). Телефонът беше супер по всички параметри и това, което се очакваше :).

Взех го по обяд, а вечерта реших да пусна LG PC Suite 4 – да синхронзиирам телефона с компютъра с цел да си направя бакъп на нещата пък и да видя какви неща предлага софтуера. Инсталирах LG PC Suite 4 през LG Update tool-а .. стартирах го и ми каза, че има поte-нова версия. Напълно парадоксално и тъпо .. нали го изтеглих през туула .. очакваше се да е последната версия о_0 ……………. нищо пак се изтегли и инсталира .. Стартирах го ,пак ,и ми съобщи, че има по-нова версия на софтуера на телефона .. тоест на Android .. Цъкнах да започне обновяване .. всички ме знаят обичам последните версии на всички софтуери и тем подобни.

Първо ми направи бакъп през LG PC Suite 4 … после се стартира LG Update tool-а …. пак ме пита за някакъв бакъп и аз се съгласих. След това изтегли 130-те мегабайта firmware файл (ъпдейт файлът). Логично започна инсталацията .. телефонът премина в Emergency mode и започна 1 .. 2 .. 3 .. 4% … телефона се изключи от компютъра от самосебе си .. о_0 след това имаше процедура за рековери -> изкл на усб-то, махане на батерията; вкл. на усб-то и задържане на два бутона за да се включи телефона … телефона се включва .. изчаква се да се кънектне .. слага се батерията и се натиска Retry … И така няколко пъти след което софтуера на компютъра изписа телефонът е невъзможно да бъде обновен .. след рестарта телефона трябва да работи нормално .. да да АМА не телефона си остана в emergency mode ., и толкоз … дотук с телефона.

Понеделник още с първите часове на работния ден върах телефона и обясних какво е станало, след което замяна ми беше отказана въпреки че телефона беше на има няма 22 часа .. (купен на 12.09.2010 в 12:15 часът и го връщам на 13.09.2010 в 10 часът). Дори първоначално ми беше казано, че ще го върнат от сервиза .. тъй като едва склониха да го вземат в сервиза … о-0 … Нищо всеки има да се смее когато прочете в протокола: Купен на: 12.09.2010; Дата на приемане в сервиза: 13.09.2010 … ако пишеше и часове направо щяхте да си умрете от смях …

И чакането започна .. в следващите няколко дена разбрах 2-3 неща … Едно от които е сервиза, който обработва телефоните от Vivacom , а именно Омнител … сервиз в който наемали студенти на ниски заплати усъс съмнително качество .. в интернет има много оплаквания от некачествени ремонти, прах в телефона след завръщане от сервиз и т.н. .. ужас и трагедия … (задрасквам го за да не се приема като клевета тъй като информацията съм я прочел в интернет и не е потвърдена)

Второто ново под слънцето е че за 12 дена от началото на месеца има още поне 5-6 телефона закупени от Vivacom със същия проблем. Единственият оператор в България, който предлага ъпдейта е Vivacom затова и само клиентите на Vivacom си скапват телефоните въпреки факта, че са изпълнявали стриктно стъпките за ъпдейт.

Третото ново е, че единствения потребител, чийто телефон се е рестартирал след провален ъпдейт е този, който си е махнал SD картата въпреки, че това НЕ Е упоменато никъде в процеса на ъпдейт … о-0

Четвъртото ново е че човек върнал телефона в Most компютърс , които също са сервиз на LG .. освен Omnitel .. , е получил телефона си кажи речи на следващите ден .. Оставил е телефона в ден първи и до 1-2 дена още е бил управен и върнат .. Общо за има няма 2-3 дена телефона е бил обработен и готов .. като ремонта се е състоял в смяна на дъното в рамките на гаранцията, тоест признали са му гаранцията. А колко време ще им трябва на Omnitel ? .. безкрайността ги очаква …

Петото в световен мащаб подобни проблеми се решават чрез подмяна на телефона с нов .. независимо дали е на 1 ден на 1 седмица или на 1 месец .. никой не се занимава да ги ремонтира … връщат ги на LG да се управят , а на потребителя дават нов телефон да му се радва .. В България го пращат в сервиз да ти тровят нервите и да чакаш 100 дни .. за да разбереш че нищо няма да стане ..

Шесто телефон закупен през Юни месец 2010 е с новия софтуер, а моя телефон закупен средата на Септември 2010 е със старата версия .. представете си колко застояла бройка са ми продали и колко време е прашясвала в складовете им .. о_0 ..

Чакането започна .. пратих на 3-тия ден мейл на сервиза и те ми казаха че тъкмо са го получили него ден от Vivacom тоест аз го оставям в Понеделник .. те го получават в Сряда. Предния ден се свързах с човек А, който също е върнал телефона в Vivacom .. на него са му предложили да го заменят но имали само мострата в наличност и човека е предпочел сервиза ….. о_0 . На него във вторник са му подали информация че проблема се решава чрез въвеждането на някалкъв код, който се давал от LG и аз писах на сервиза с молба да предвижат телефона по-бързо защото има абсолютно същия проблем като човека А. След няколко дена чакане и спокойствие че всичко ще е ОК … разбрах от А, че проблемът не се решавал така и незнаели какво да правят . о_0 .. а мама му… тея какви фантастики разправят .. първо казват едно после казват друго и накрая незнаят какво става о_0 ……….. пълни кретени ….

Аз се поразрових във форумите и единственото решение което намерих на този етап беше замяна на телефона или на дъното както в Мост. На 20-ти Септември 2010 (Понеделник) им пратих мейл в който им обясних какви са решенията и да не си губят времето да ни моткат .. даже им предложих да пратят телефоните на Мост компютър и за 2-3 дена да ги управят … ОТГОВОР НЕ ПОЛУЧИХ ……………. на 22-ри им пртих още един мейл в който им предлагам друг софтуерен метод , който се състоеше в изключване на LGЕ modem от device manager-а на уиндоуса и стартиране на LG Update Tool-а, който би трябвало да продължи и телефоните да се ъпдейтнат и да се управят .. имаше доволни хора така че сигурно ще проработи .. тогава получих отговор че “сервизния техник” анализирал телефона след което преценявал дали става въпрос за софтуерен или хардуерен проблем и дрън дрън че пляс …. да ги имам в техниците .. щото преди няколко дена твърдяха че ставало въпрос за някакъв код а сега се правят на големите професионалисти !!!!!!!!!!!

Същевременно мотаят човека А, който през 2 дена ходи лично в сервиза да ги пита какво става .. Към днешна дата 02.10.2010 (кажи речи 3 седмици откакто ми взеха телефона) се оказа че на 21-ви са поръчали дъна от LG и 2 седмици немогат да пристигнат тея дъна .. сега човек да се чуди . .те ли лъжат или LG също са кретени и 2 седмици 5 дъна немогат да доставят .. Нека да напомня че на 20-ти им пратих имейл в който им казах че трябва да сменят дъното по примера на Мост .. случайност ли е че на следващия ден 21-ви са направили “уж” поръчка за нови дъна ???? .,.. аз ли трябва да получа заплатата на тоя чиято работа е била да разбере това преди мен ???? ..

Също така при последното посещение на А в сервиза на 1-ви октомври 2010 .. в сервиза са му казали направо да отива да натиска Vivacom за нова бройка .. един вид на тях не им се занимава .. горчиво съжалявам че въобще избрах Vivacom като доставчик на комуникационни услуги .. може да изглеждат по-ефтини нещата .. на по приемливи цени и т.н. НО това си има цена – качеството е отвратително !!!!

Нито сервиза им е сериозен, нито обслужването им е качвествено .. на А са му предложили замяна на телефона .. на мен ми беше отказана .. о_0 .. От сервиза ни мотаят като пълни кретени .. мен и още 3-4 човека в България тъй като получих информация че телефоните с този проблем в този сервиз са 4-5 бройки ..  Аз си взех телефона с план с мегабайти .. за 20 лв на месец за 24 месеца от които аз кажи речи 1 месец губя .. 1 месец плащам на виваком 20 лв за да ме правят на маймуна да ми бавят телефона да ми отказват подмяна .. омнител ту да отговаря ту не .. да ми се правят на про-та и т.н. като явно са гола вода .. На 17 години съм, но телефонът не ми трябва да си играя тъпи игрички като всичките и съученици на тъч телефони .. взех си пакет данни за да мога да ползвам Push mail, skype, web browser и т.н. за да проверявам разни неща защото са ми важни .. а  не да плащам за неща които неполучавам имам нокия 5310 .. ак оси мислят че с 22кб/с макс мога да изразходя 750 мб за 1 месец жестоко се лъжат .. цял ден ми виси пуснат push mail клиентът и едва съм навъртял няколко мегабайта за половин месец .. Да не говорим какво е качеството на ADSL услугата, която ми продават в град като Русе .. (мисълта ми е че нестава въпрос за някое село или малък град) .. всеки ден минимум по един път забива .. а е имало моменти когато на всеки 5 минути тичаш да рестартираш модема .. понякога лаптопа ми се откача от уифи връзката след което не може да се закачи докато нерезетна уифи картата .. Intel 5100 agn висок клас уифи карта в Thinkpad SL (бизнес клас лаптоп), които досега не са ми правили проблем но откогато ползвам уифи модема на vivacom почнаха и проблемите с тях …

Междувременно пратих един гневен e-mail на Омнител защото ми писна и един мейл към мост компютърс с теоритичния въпрос ако имам LG GT540 с 4%-ния проблем за колко време могат да го фикснат след като получат телефона .. да видим ., дали и те ще чакат 2 седмици за дъно или могат да го фикснат веднага .. Когато имам допълнителна информация ще я допълвам към темата !

Допълнително:

И преди съм ползвал услугите на сервизи и по конкретно на IBS Bulgaria и Мултирама. И в двата случая обслужването беше на ниво – отлично. IBS Bulgaria получиха лаптопа на ден първи следобяд и още в 10 часът на ден втори ми се обадиха да кажата какво трябва да се смени и даже ми бяха почистили вентилаторчето напълно безплатно .. казаха че частта ще пристигне след две седмици и точно на втората седица ми се обадиха че пращат лаптопа обратно .. точния ден .. бях направо ошашавен от точността и бързината .. това беше първия случай когато използвах сервиз в България .. При случая с Мултирама имах постоянна връзка и бях в течение на нещата .. даже им се наложи да поръчат нова бройка на мишката, която върнах тъй като разцветката която имах я нямаха налична НО поне знаех какво става .. тук …. омнител ако не им намериш мейлът .. тъй като нямат сайт ..всъщност ако неразбереш от някой познат че те са сервизът на Виваком първо неможе да разбереш че са те .. после трудно може да се свържеш пък и каот се свържеш ти отговарят “телефонът не е готов … за сега” … нито някакво обръщанеи здравейте… Поздрави, Омнител …. няма такива .. “ей .. не е готово стига си нахалствал” тва им е посланието …

ЕДИТ 1 [2010-10-03]: Навсичкото отгоре неполучавам в epay.bg известия нито за фактурата на 3г модема, нито за новия номер -> не мога да платя сметките през epay.bg. Неполучих смс на модема както обикновено на 2-ри, който да ме уведоми че дължа еди колко си … нито на новия номер получих някакъв смс за това колко дължа за 3-те седмици през които едва едва използвах планът … Проверявам на *123# и ми изписва .. дължите 27 лв .. о_0 .. да да това мога да го приема само и единствено ако това включва 17 лв от плана + 10 лв за модема .. утре ще отида в любимия ми магазин да проверя защо се получава така … и те ли като Мтел имат проблеми с фактурите … хаха … ?? Въпреки че 17 лв за плана ми се виждат твърде много .. защото почти не съм ползвал телефона НО ще проверим утре ….

ЕДИТ 2 [2010-10-06]: По въпросът с фактурите още на 4-ти ми се появиха сумите … и се оказа че имат някакви забавяния с тях .. Оказа се че модемът + телефонът са на един клиентски номер затова сметката ми е 27 лв НО няма да я плащам преди да пристигне писмото с разпечатката тъй като пак ми  се виждат мног 17 лв за телефон ползвам едва едва 2 седмици от 13-ти до края на месеца .. за няколко разговора и едва едва 10-15 мб интернет включени в пакета ..

Днес ходих отново в магазина за да им кажа че на човека А са му сменили телефона на 26-тия ден без да има официално постановление от сервиза и т.н. просто в омнител няма да го управят до 8-ми .. по моята логика обаче щом до 8-ми няма да е готов то и до 12-ти няма да е готов тъй като 8-ми е петък а трябват два работни дни за да пристигне от София до Русе .. тоест до Вторник 12-ти няма начин .. даже попаднах на управителката (наперена девойка о_0) .. обаче не можело .. как може тъй “подобен случай” и някакви подобни о_0 … Също така прати запитване към сервиза какво става и каза че ще се обади до края на деня …. да видим дали ще се обади .. Куриозното е че проверявайки на датата какъв телефон е приет че да изпрати запитването.. в моята поръчка пишело “Батерията на телефона издържала по-малко от 7 часа и половина” о_0 .. на моя протокол пише ” Телефонът е постоянно в Emergency Mode” … за какво си говорим въобще ????? Бахти стриктните дето са в Русе … за 1-2 дена няма да ми заменят телефона .. трябвало да чакам до 30-тия ден .. а това че на 29-тия ден ми трябва GPS тъй като ще ходя в Румъния, а и без това е неизбежно това че на 30-тия ден ще ми го сменят о_0 .. тея абе нямам думи само ми късат нервите …

ЕДИТ 3 [2010-10-07]: Трябва ли да Ви казвам че заспалата патка от магазина не ми се обади и се разкарвам отново …. едва ли … Трябвало да изчакам 30-тия ден .. на 13-ти съм го осавил на 13-ти да отида .. имало още седмица .. същевременно омнител не ми отговориха на мейлът, ск ойто лично ги питам има ли някакво развитие … и че управителят на Омнител все още не ми е отговорил на мейлът .. в реда на нормалния тон .. АКО въобще могат да се нарекат .. сервиз .. какво очаквате … когато имат проблем и не си вършат работата се крият като хлебарки …

LG GT540 - emergency mode

LG GT540


10 Comments

 • Николай |

  Проблемът е в нас, не си знаем правата:
  Закон за защита на потребителя.
  Чл. 112. (1) При несъответствие на потребителската стока с договора за продажба потребителят има право да предяви рекламация, като поиска от продавача да приведе стоката в съответствие с договора за продажба. В този случай потребителят може да избира между извършване на ремонт на стоката или замяната й с нова, освен ако това е невъзможно или избраният от него начин за обезщетение е непропорционален в сравнение с другия.

 • traffic7016 |

  И аз имам подобен проблем занесох телефона в магазин на виваком там ми казаха че ще го пратят на сервиз.
  Въпросът ми е:
  в правото ли сам да поискам да ми го сменят с нов
  Благодаря предварително
  ПС: имам предвид ако не го отремонтират

 • Димитър Рекинов |

  Имаш право ако си го купил в рамките на 48 часа ИЛИ не са го ремонтирали в рамките на 1 месец ; Може да си поискаш парите – проучил съм ЗЗП 🙂

 • татоо |

  здравейте ако ми позволите щте отворя една нова тема. Проблеми с новата телевизия на ВИВАКОМ , искам да направя разяснение за настоящтите абонати че,ако си вземат най малкиа пакет от 40 програми например , няма никаква подреба на програмите просто са хаотично нахвърляни от 1 до 90-ти канал и триябва или да помниш на сяка програма местата или да си щтракаш през програмите чак до 90-ти канал, понеже за тези които не си абониран има дупка например СИНЕМАХ или ДИЕМИТЕ и т.н и се получава чудо. Единсвениа вариянт е да се направят на фаворити НО има едно голямо НО , толкова е тъп тоя приемник че сичко е комбинация от копчета за да влезеш в ФАВОРИТИ и поле да останеш в фаворити , нестава да влзеш и после само да ги изреждаш каналите. Абе толкова е осакатен тоя приемник че нищто неможеш да контролираш от него ; нито да изтриеш канали,нестава да го подредиш каналите абе НИЩТО. Едва ли щте струва повече от 20 лв ,аз неочаквам да е нещто супер но елементарни команди. АКО трябва по-възрастен човек трябва да се оправя с тва чудо ЗАВРАВЕТЕ , по-ниската цена на пакетите е прах в очите.

 • Jeko |

  Значи да си кажа и аз моето мнение. Прочетах доста форуми за ъпдейта на Андроид 1.6 към 2.1 и аз като теб се опитах да си направя ъпдейта, но не стана обаче за мой късмет си бях извадил SD картата и се върна пак на 1.6 и вчера писах на мост компютърс дали правят такива ъпдейти и колко ще ми струва и все още нямам отговор, но по коментарите от форумите разбрах че се получава до 2-рия ден. А за тези от виваком имам доста приятели които са пострадали такач е изобщо няма смисъл да коментирам… -_-

 • козметика от охлюви |

  за съжаление според мен не са виновни наетите млади момчета и момичета в сервизите – които всъщнсот нямат подходящо обучение за работата си – нито в университетите нито от работодателя, а са просто така “хвърлени в огъня” – най-голямата вина я имат производителите които както и при останалата техника (хладилници, печки, телевизори) тук не снабдява с 10-то качество – дават ни това, което е останало 🙂

 • сервизно обслужване на пожарогасители |

  Не ви завиждам за проблемите,които сте имали , но уви не сако вие сте се сблъсквали с няколко пъти проблеми в софтуера на компютъра където се изписва телефонът е невъзможно да бъде обновен, та дори и след рестарта телефона трябва да работи все пак нормално, но уви и при един мой познат стана така както пишете и вие.Неприятно е когато си вземеш нещо ново и заради тези програми и напразни обещания да не се получи това,което искаш.Дано мобилните оператора се замислят над това какво в действителност ни предлагат на нас потребителите си.

 • кирил |

  ДАЛЕЧЕ ОТ ОМНИТЕЛ !!! 4 пъти пускам моя телефон (LG L3 Dual e405) на сервиз при тях чрез Виваком. 3 пъти не го оправиха на 4тия път го връщат със становище – ” следи от удар и ожулен” при положение че апарата е с калъф и протектор след 1вото му падане 1 седмица след като го купих и 2 преди да го пусна за 1ви път на сервиз. От Виваком казват : ” Неможеме да ви го замениме обърнете се към КЗП ” е що за отношение е това към дългогодишен и лоялен клиент на тая фирма !? И вече си чакаме решението на КЗП . Стискайте палци всичко да се развие добре за мен …. а да … и ДАЛЕЧЕ ОТ ОМНИТЕЛ !!!

 • калъф за iphone |

  Голяма сага, ужас! Да ти се отще да имаш нов телефон. Между другото и аз съм се колебала от някоя и друга промоция на виваком, но определено оплакванията от тях са доста и това ме е отказвало. Не знам при толкова много оплаквания как все още имат клиенти… Предпочитам нещо “по-класическо” като нокиа, когато става въпрос за телефони, а програмите на мтел може да не са най-добрите, но лично аз поне от тях не съм имала проблем. И с Глобул имах и с виваком още преди мноого години. Конкуренцията в България на мобилни услуги и сервизи хич я няма, за това страдаме ние потребителите.

 • user |

  Здравейте,
  И аз си поднових ъпдейта и телефона ми не разчита СИМ. Дадох го във виваком те го пратиха на сервиз.Въпросът ми,четейки коментарите тук ако се забави 1мес. трябва да си търся правата(да ми дадат нов апарат или възобновяване на сумата) от магазина от който е купен или от магазина където съм го дала за ремонт??

So, what do you think ?